Кметството на село Равно поле в община Елин Пелин изгради

...
Кметството на село Равно поле в община Елин Пелин изгради
Коментари Харесай

Кметството на село Равно поле, общ. Елин Пелин, минава на ток от соларни панели

Кметството на село Равно поле в община Елин Пелин построи и пусна в употреба слънчева централа за лично ползване. Тя има за цел да покрива енергийните им потребности, а плана е част от тактиката на общината за възстановяване на енергийната успеваемост на територията на страната. Соларната централа е построена от компания „ ВВТ Инженеринг “ като всички материали, както и построяването на централата са подаяние от компанията, която има за цел да насърчи положителните практики в региона, оповестиха от общината.

„ Една от положителните практики в Европа е да се конфигурират слънчеви централи на покривните площи на обектите на общинските здания. По този метод те икономисват от разноските си за електрическа енергия и могат да насочат бюджети към други значими действия. Изградихме слънчева централа като подаяние на Община Елин Пелин и насърчаваме и другите общини да вземат образец за тази добра процедура, с цел да се реализира резистентност във връзка с задоволяването на енергийните потребности “, разяснява доктор инж. Веселин Тодоров – създател на „ ВВТ Инженеринг “ и ръководител на Сдружение „ Соларна Академия България “.

Слънчевата сила може да помогне на кметствата да спестят средства от сметките си за електрическа енергия, като създават сила от възобновим източник. Тя е чист и възобновим източник на сила, който не създава нездравословни излъчвания, като по този метод кметствата могат да понижат въглеродния си отпечатък и да допринесат за по-устойчиво бъдеще.

„ Община Елин Пелин работи в тясно съдействие с водачите в бранша, които постановат разпоредбите за професионализма в сектора. „ ВВТ Инженеринг “ със своята поддръжка трансформират средата за живот на жителите на село Равно поле и локалната общественост. ВЕИ инсталацията ще способства за намаляването на енергийните разноски на публичните здания и по този метод ще бъде освободен запас за други потребни за обществеността и жителите действия. “ - показа кметът на Община Елин Пелин господин Ивайло Симеонов.

Този вид добра процедура би могла да даде добър образец и да притегли вложения на територията на общината, което от своя страна ще докара и до увеличението на работните места и по-доброто икономическо развиване в региона./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР