Кметството на Москва, едно от водещите звена в битката с

...
Кметството на Москва, едно от водещите звена в битката с
Коментари Харесай

Москва въвежда нови мерки срещу коронавируса

Кметството на Москва, едно от водещите звена в борбата с ковид в Русия, вкарва още ограничения. От събота се затварят всички заведения за хранене и търговски обекти, които не са от основно значение, съобщи Франс прес.
До 5 април ще останат затворени "ресторантите, питейните заведения, кафетата и столовете ", както и обектите за търговия на дребно като се изключи магазините за хранителни артикули и аптеките, заяви в своя блог кметът на съветската столица Сергей Собянин. Той предложи на вярващите да заобикалят през това време визити в съответните храмове.
Наложените ограничавания са без казус в най-новата история на Москва и ще основат голям брой битови неудобства за всички, само че са "абсолютно нужни, с цел да се забави разпространяването на инфекцията и да се понижи броят на заразяваните ", означи Собянин.
От през днешния ден също така е неразрешено да излизат на открито хората над 65-годишна възраст и хронично болните.
По публични данни, оповестени през днешния ден, в Русия са регистрирани 840 инфектирани с новия ковид, измежду които 546 в Москва. През последното денонощие в страната са открити 183 нови случая. Причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 е взело до момента две жертви в Русия - пациенти на лечебни заведения в Москва.
Русия стопира всички интернационалните полети от петък, 27 март, в среднощ. Това става по силата на държавен декрет, с който се вкарват нови ограничения за преодоляване на ковид, предадоха Франс прес и ТАСС.
Ще се прави изключение за специфичните самолети, с които от чужбина се прибират съветски жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР