Кметството на Барселона одобри преименуването на улици в каталунската столица,

...
Кметството на Барселона одобри преименуването на улици в каталунската столица,
Коментари Харесай

Улици в Барселона ще бъдат прекръстени на неизвестни феминистки

Кметството на Барселона утвърди преименуването на улици в каталунската столица, като отстрани имената на светците Рафаел, Магдалена, Агата и Роза и ги размени с имена на феминистки активистки. Това, което направи тази стъпка още по-учудваща, е, че личностите, на които са кръстени улиците, са незнайни, заяви " TVP World ".


Ръководено от юли 2023 година от социалиста Хауме Колбони кметството, започва процедурата по преименуване на улиците, отдадени на светците, преди повече от 150 години.

Според документите на кметството, утвърдени в края на ноември тази година, улиците " Свети Рафаел ", " Света Магдалена ", " Света Агата " и " Света Роза " в Барселона ще бъдат преименувани на имена на хипотетични феминистки и активистки за правата на дамите: Мария Касас Мира, Магдалена Е. Блан, Агата Бадия Пуиг-Родон и Роза Пуиг-Родон Пла.

Още по-изненадващо обаче е, че тези феминистки не са обществени персони. Простото търсене на имената в Гугъл разкрива, че тези дами се появяват в интернет уеб страниците единствено по отношение на смяната на името на улицата.

Няма никаква спомагателна информация за тези дами, никакви достижения и нищо, с което да бъдат запомнени.

Обосновката на управляващите в Барселона гласи, че смяната на името има за цел да направи града по-приобщаващ и да подчертае светския му темперамент. Каталунската столица обаче би могла да избере хора, които са постигнани нещо значимо, с цел да заслужат да бъде кръстена улица на тяхно име./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР