Кметската заплата на най-бедната община у нас – Ружинци е

...
Кметската заплата на най-бедната община у нас – Ружинци е
Коментари Харесай

Не е за вярване каква голяма заплата получава кметът на най-бедната община у нас

Кметската заплата на най-бедната община у нас – Ружинци е 3414 лева Там живеят малко над 3 хиляди поданици, което е под минималното условие от 6 хиляди души по закон, с цел да има община.

По данни на Националния статистически институт общината е и една от трите в България, в която над 50% от хората живеят под прага на бедността.

Възнаграждението на кмета Александър Александров е гласувано след преизбирането му за втори мандат. Преди актуализацията той е получавал 2551 лева Общината има и 11 общински съветници.

Александров уточни, че заема управителна позиция, която подготвя за висока заплата. Освен това изясни, че тези пари не отиват за неговия джоб и постоянно дава от средствата за щедрост.

Кметът на Ружинци се хвали с обезпечаването на безвъзмезден обяд за 700 души, 30 км. асфалтирани улици и ремонт на детска градина в прилежащо село.

Бившият кмет на Столична община Александър Каракачанов съобщи пред БТВ, че актуалният закон е трансформирал общините в яма за вадене на пари, от която се възползват мнозина. По думите му дребните общини са се трансформирали в обществена активност, която да поддържа живота на хората. Причина за това е, че няма държавна политика, която да развива производството, счита той.

„ Ще се стигне досега, в който кметовете ще си сложат министерски заплати, само че като няма работна ръка, ще се наложи съкращаването на половината община.

Така официално междинната заплата ще се вдигне, а общинските съветници ще получат 70% от кметското възнаграждение”, разяснява някогашният кмет.

Кметът на община Антон - Андрей Симов изясни, че работата и резултатът от всички дейности за една община би трябвало да са определящи за кметската заплата.

По думите му размера на една община не дефинира броя на администрацията, а броя на уговорките, поети към нея. Според него всяка община е самостоятелна и друга. „ За да си сполучлив кмет, би трябвало да имаш квалифициран екип”, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР