Кметовете в Пазарджишка община се вдигнаха на бунт срещу нареждането

...
Кметовете в Пазарджишка община се вдигнаха на бунт срещу нареждането
Коментари Харесай

Кметове на бунт: Отказват да колят прасетата

Кметовете в Пазарджишка община се подвигнаха на протест против нареждането да бъдат изклани всички домашни свине поради африканската чума. Местните управници излязоха с обща декларация, в която декларират, че няма да позволен наложително умъртвяване на животните.

Епизоотична комисия в регионалния град разпореди притежателите на домашни свине непринудено да ги заколят в период до 2 август. Това се отнася за 20-километровите санитарни зони към 5-те индустриални свинекомплекса на територията на региона. В зона попадат всичките 31 села на община Пазарджик и още 44 обитаеми места в други общини на региона.

Кметовете са безапелационни, че след втори август няма да позволен в селата си екипите за наложително очистване на прасетата, сподели пред БНР кметът на село Юнаците Стоян Кузев: " Тази мярка е доста прибързана. Нямаме огнище на болест и сме срещу унищожаването на прасетата от " задния двор ". Не би трябвало да избързваме, не би трябвало да унищожаваме тези животни, които са здрави. Това е нашето изрично мнение. 31 кмета сме единомислещи, дружно с кмета на община Пазарджик. Правим подписка от жителите на всички села, ние се подписахме, на 2 август имаме протест, огромен общински протест от 5 часа, с цел да изкажем нашето противоречие с тази прибързана мярка ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР