Кметовете ще са длъжни да поддържат регистър на всички категоризирани

...
Кметовете ще са длъжни да поддържат регистър на всички категоризирани
Коментари Харесай

Кабинетът одобри наредба за националния туристически регистър

Кметовете ще са длъжни да поддържат указател на всички категоризирани обекти за хранене и настаняване на територията на общината. Това планува Наредба за туристическия указател, утвърдена през днешния ден от държавното управление.

Тези регистри ще са част от Националния туристически указател, поддържан от Министерството на туризма, в който ще се вписват всички туроператори, туристически организации, осведомителни центрове, балнео и СПА центрове, екскурзоводи, ски учители и други организации и лица, които оферират туристически услуги.

Нормативният акт планува да се поддържа списък и със заличените от регистъра лица.

Национален туристически указател включва и Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която отсега нататък ще подсигурява, че всички нощувки в местата за настаняване се регистрира и върху приходите от тях се заплащат налози и общинските туристически такси. Данните ще се дават на Национален статистически институт, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и общините. Преди ден изтече срокът, в който хотелиерите трябваше да основат собствен профил в системата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР