Кметовете на Враца, Видин и Монтана участваха в срещата с

...
Кметовете на Враца, Видин и Монтана участваха в срещата с
Коментари Харесай

Кметовете на Враца, Видин и Монтана се срещнаха с шефа на УЕФА

Кметовете на Враца, Видин и Монтана участваха в срещата с президента на УЕФА Александър Чеферин, управлението на БФС отпред с Борислав Михайлов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, която се организира в националната футболна база в Бояна. Калин Каменов, Огнян Ценков и Златко Живков бяха поканени на форума като представители на националното съдружие на общините в България. Сред съпътстващите ги лица бяха ръководителите на Оценка за съвместимост на БФС във Враца и Видин – Милен Бельов и Иво Марков, и президентът на ПФК Монтана Румен Панайотов. На срещата участва и ръководителят на отдел „ Национални асоциации “ към УЕФА Зоран Лакович.
Сред главните тематики, коите се разискаха, бе съдействието сред УЕФА, БФС и общините в България. Дискутираха се и разнообразни благоприятни условия за подобряването на инфраструктурата на детско-юношеските школи в другите райони на страната благодарение на европейската и българската футболни централи и управите по места, както и използването на новата стратегия на УЕФА за учебен футбол и сполучливото продължение на програмата „ Грасруутс “.
Чеферин разгласи, че футболният ни съюз ще получи финансиране на обща стойност 3 милиона евро от УЕФА за новия инфраструктурен план „ Хеттрик 4 “. Програмата започва през 2018 година и другите общини в страната ще аплайват по особено предоставени от УЕФА документи с условия, които ще получат от БФС. Сумата ще бъде отделена единствено за построяването на футболни терени, само че без седалки и осветяване.
„ Всички знаем, че България е футболна страна. Развитието на българския футбол във връзка с инфраструктурата протича добре, а ние ще отделим доста огромна сума в тази сфера “, съобщи Чеферин.
От своя страна кметовете показаха удовлетворение от срещата и плануваните дейности за развиването на най-популярния спорт в общините, които ръководят. Президентът на БФС Борислав Михайлов връчи на всеки един от присъстващите почетен плакет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР