Кметовете на осемте добруджански общини да издадат заповед за въвеждане

...
Кметовете на осемте добруджански общини да издадат заповед за въвеждане
Коментари Харесай

Налагат вечерен час за непълнолетни в Добричко

Кметовете на осемте добруджански общини да издадат заповед за въвеждане на вечерен час от 20:00 часа за ненавършилите 18 години без родител или аставник на територията на общината. Това е едно от предложенията на регионалния шеф Красимир Кирилов, признати на съвещанието на Областния координационен щаб.
В община Тервел още през вчерашния ден беше въведен вечерен час за малолетни, в случай че те не са съпроводени от родител, настойник, аставник или лице, което поставя грижи за непълнотелни на друго правно съображение.
Поставените под домашна карантина в региона са 44 души отново към вчерашна дата.
В същото време на страницата на община Тервел е посочено, че единствено в тази община 62-ма са завърналите се от страни, избрани като рискови във връзка с ковид. На трима от тях – двама в Тервел и един в с. Попгруево, е наложена карантина. И тримата са водачи на тежкотоварни коли.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов прикани хората, които са се върнали от Банско, да се извърнат към РЗИ, персоналните си лекари или на дежурните телефони в общината , с цел да получат съвет какви дейности да подхващат. Той напомня, че доста поданици на Добрич работят или пътуват като туристи до Банско и показва, че полиция и здравни инспектори наблюдават за съблюдаване на карантината на хора, които са се върнали от рискови региони. „ Единствената ваксина, с която човечеството разполага на този стадий, е самодисциплина и персонална отговорност за ограничение на контактите “, показва още Йорданов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР