Кметовете на общините Куклен, Асеновград и Родопи подготвят писма до

...
Кметовете на общините Куклен, Асеновград и Родопи подготвят писма до
Коментари Харесай

Кметове нямат пари да отчуждат земите край Асеновградско

Кметовете на общините Куклен, Асеновград и " Родопи " приготвят писма до Министерски съвет и Министерство на финансите по отношение на нужните средства за отчуждаване на парцели за построяването на локалното платно на Асеновградско шосе.

Оказва се, че най-малката община от трите - Куклен, се нуждае от най-голямата сумата - 210 293, 52 лв. с Данък добавена стойност. Причината е, че на територията има най-вече земи със заменено предопределение и развита индустриална зала.

Община " Родопи " се нуждае от минимум средства - 39 хиляди лв. за 36 парцела. От квалифицирано писмо на община Асеновград до Министерски съвет пък излиза наяве, че за администрацията на общината е непостижимо да обезпечи нужните 62 276 лв..

Междувременно стана ясно, че през днешния ден се отварят офертите за разработване на механически план и строителство на местни платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. Проектът ще се финансира от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “, а индикативната стойност на поръчката е 15,5 млн. лева без Данък добавена стойност.

Завчера министър председателят Бойко Борисов предизвести, че кметовете на общините Пловдив, " Марица " и " Родопи " би трябвало да побързат с процедурите с отчуждаването на терени, с цел да обезпечат трасето за разширението на Околовръстното шосе, както и за връзката му със Скобелева майка, с цел да се затвори кръгът към регионалния град.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР