Кметовете на община Кирково и на селата Глухар и Звезделина

...
Кметовете на община Кирково и на селата Глухар и Звезделина
Коментари Харесай

Кметове са глобени за непочистени речни корита

Кметовете на община Кирково и на селата Глухар и Звезделина в община Кърджали са санкционирани с по 2000 лв. за непочистени речни корита и прилежащите им земи, заяви Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково.

Експертите от екоинспекцията са направили през изтеклия месец юни общо 162 инспекции на 156 обекта. Дадени са 47 наставления за премахване на установени нарушавания. Съставени са 3 акта, наложени са 3 наказания и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 7 400 лева, сочи докладът за интервала.

На млекопреработвателно дружество в Меричлери, на пивоварен цех в Хасково и на цех за каучукови и пластмасови произведения за коли в Кърджали са формирани актове и наложени наказания за изпускане на отпадъчни води над допустимите правила и самостоятелни ограничавания.

Постановени са санкции на транспортна компания от село Стремци, община Кърджали, за нерегламентирано отнасяне на боклуци, както и на маслопреработвателно дружество в Кърджали за реализиране на активност без признати по открития ред пречиствателни уреди.

Издадени са две заповеди за прекъсване на производството и стартирането на пазара на гасена вар и варов разтвор в два цеха в Харманли поради неизвършена регистрация на химическо вещество според регламента.

Акцент на контролната активността на Регионална инспекция за опазване на околната среда през юни са били инспекции на всички бетонови центрове на територията на инспекцията във връзка с признати и модифицирани боклуци от стъклени опаковки. Извършени са също по този начин инспекции на издадените от общински администрации и държавни горски стопанства позволителни за събиране на билки по настъпването на сезона на събирането на лечебни растения, допълват от институцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР