Кметовете на 168 от 265-те български общини са избрани на

...
Кметовете на 168 от 265-те български общини са избрани на
Коментари Харесай

На втори тур ще бъдат избрани кметовете на 97 общини и 377 кметства

Кметовете на 168 от 265-те български общини са определени на първия тур на локалните избори. От тях девет са кметове на регионални градове, разгласи Централната изборна комисия.

В неделя, 3 ноември, ще се организира балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 кметове на кметства и за избор на 31 районни кметове, оповестиха от ЦИК. Междинни данни сочат, че изборната интензивност на първия тур е близо 51 %.

Към 12 ч. ЦИК беше получила изборните протоколи от 220 от 265-те общини. От регионалните центрове книжата си не бяха предали от София, Пловдив и Стара Загора. На този декор е ясно, че в 9 регионални града е определен кмет, а в останалите 18 в неделя ще има балотаж, съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев.

"Въз основа на тези протоколи, които са предоставени все още, ние знаем, че в 9 места, в 9 общини няма да има балотажи. В останалите места ще има балотажи. Все отново хубаво е да имаме окончателната информация, с цел да може към този момент да предоставим цялостния лист на местата, където ще има балотажи. Още от сутринта чакаме да дойде Общинската изборна комисия в Столична община. Те във вчерашния ден завършиха приемането на всички протоколи от страна на секционните изборни комисии ", изясни Андреев.

ОИК София разгласи окончателните резултатите от местите избори в столицата. Вече е ясно, че кметът на Столичната община за идващите 4 години ще бъде определена на балотаж в неделя. Балотаж ще има и в 22 от 24-те столични региона. На първи тур е определен единствено кмет на регион Банкя и на "Кремиковци ". Днес стана явен и новият състав на Столичния общински съвет.

Градовете, в които в неделя няма да има втори тур, са Враца - Калин Каменов, Монтана - Златко Живков, Стара Загора - Живко Тодоров, Бургас - Димитър Николов, Велико Търново - Даниел Панов, Габрово - Таня Христова, Кюстендил - Петър Паунов, Кърджали - Хасан Азис, Хасково - Станислав Дечев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР