Кметове пишат на първолаци за началото на учебната година, съобщава

...
Кметове пишат на първолаци за началото на учебната година, съобщава
Коментари Харесай

Преглед на печата

Кметове пишат на първолаци за началото на образователната година, оповестява Стандарт. В Стара Загора всички възпитаници ще получат от градоначалника Живко Тодоров съвет:

" Ако желаете да съумеете, би трябвало да бъдете работливи и търпеливи ".

Във Варна кметът Иван Портних стартира акция по сигурността. През цялата година служители на реда ще стоят пред учебните заведения, с цел да са наблюдават за сигурността на децата.

Монитор подчертава върху цените на цветята, които учениците подаряват през днешния ден на преподавателите. Над 2 милиона лв. ще похарчат родителите за първия образователен ден. В София най-скъпите стръкове скачат с 5 лв..

Вестник 24 часа излиза със особено приложение за Деня на София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова дава обещание:

" Работим за съвременен градски превоз, по този начин повече хора ще слязат от колите и въздухът ще е по-чист ".

Всички издания подчертават на антиправителствения митинг пред Народното събрание. Дума извежда " И българите в чужбина желаят оставка на кабинета “Борисов 3 ". Протестът ще продължи три дни, по-късно се мести пред Еврокомисията в Брюксел. Според изданието, хиляди българи са поискали директна народна власт посредством референдуми.

Водеща тематика за Земя е " Поскъпването на хляба. В Пловдив с 20 %, в Пазарджик с 30 стотинки на кг, чака се още един скок до Нова година. Жито за самун ще има, само че качеството му е по-лошо “, изясняват специалисти пред вестника.

Труд създава тематиката за документи по еврофондове, горени край Радомир, под заглавие " Дупката на прегрешението се оказа крайселско бунище ". Според репортажа на вестника, нито един значителен документ, обвързван със строителната компания “Джи Пи Груп “ не е открит край село Егълница. На мястото бяха арестувани проверяващи публицисти от България и Румъния, които алармираха полицията,че там се изгарят документи

Сега оповестява: междинната сума в партидите за втора пенсия е единствено 3 хиляди лв.. Два фонда съумяват да реализират над 5 % рентабилност. Вече от ден на ден българи се обезпечават и за трета пенсия, написа изданието.

Телеграф прибавя, че близо 29 хиляди българи имат пенсии в чужбина. По-малко от половината емигранти са натрупали пари в европейски страни. А немски експерти поучават гурбетчии в Русе и Търново. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР