Кметове на няколко гръцки острова са готови от юни да

...
Кметове на няколко гръцки острова са готови от юни да
Коментари Харесай

Искат по-ранен старт на туристическия сезон в Гърция

Кметове на няколко гръцки острова са подготвени от юни да одобряват туристи и упорстват за по-ранен старт на туристическия сезон.

В Халкиди това лято ще разчитат на туристи от балканските страни.

Кметовете на живописните гръцки острови Санторини и Миконос упорстват пред държавното управление туристическият сезон да стартира месец по-рано от 1 юни. Собствениците на всички хотели на тези острови са постигнали съглашение да одобряват туристи това лято даже и без облага, с цел да запазят работните места в бранша.

Различна е ситуацията на остров Корфу, където част от огромните хотели отхвърлят да отворят порти заради неустановеност за броя на туристите на острова.

На остров Крит множеството хотели ще отворят, съобщи кметът на град Ханя пред медиите. Разчита се и на деен туристическия сезон през октомври.

В Халкидики чака най-вече туристи от балканските страни, които ще дойдат с авто превоз. Сезонните фамилни хотели и частните квартири са в подготвеност да работят, до момента в който огромни хотелски вериги не смятат за рентабилно да одобряват туристи това лято.

Очаква се в понеделник държавното управление да показа съответен проект в бранш туризъм, като ще позволи от 8 юни да работят сезонните хотели, а седмица по-рано отварят заведения за хранене и кафенета, припомня БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР