Кметове на населени места, представители на горски кооперации, лесовъди и

...
Кметове на населени места, представители на горски кооперации, лесовъди и
Коментари Харесай

Недоволни от ограничителните мерки заради чумата в Смолянско заплашват с протести

Кметове на обитаеми места, представители на горски кооперации, лесовъди и дървопреработващи компании в Смолянска област заплашват с образуване на митинги, гражданско непокорство, блокади на пътища поради наложените ограничаващи ограничения във връзка със случаите на африканска чума по дивите свине.

Петицията на протестиращите кметове и представители на дърводобивния бранш в планинския регион бе импортирана на извършеното през днешния ден съвещание на Областната епизоотична комисия. Недоволството на кметове, горовладелски кооперации и дървопреработващи компании е провокирано от възбраната за достъп до трите инфектирани зони в региона, което включва и неспособност за дърводобив в обширни територии.

Над 400 са закланите в региона прасета, отглеждани в обекти вид "заден двор ", бе регистрирано на съвещанието на Епизоотичната комисия. Областната администрация приема до през днешния ден заявки на стопаните на унищожените животни за погашение на компенсации за стерилизация на обектите.

Отстреляни и загробени са 49 глигана в Държавно ловно стопанство "Извора " край Девин, в което е записано второто огнище на АЧС в региона, оповестиха от Южноцентралното държавно дружество в Смолян. В предоставените ловностопански региони в региона са отстреляни 72 диви прасета от ловните сдружения.

Внесената протестна петиция е подписана от близо 50 кметове, представители на кооперации и компании от община Смолян, които се притесняват от допустимо налагане на рестриктивните мерки за достъп и върху други региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР