Кметове на малки населени места от страната излязоха на протест

...
Кметове на малки населени места от страната излязоха на протест
Коментари Харесай

Кметове на малки населени места поискаха финансова независимост

Кметове на дребни обитаеми места от страната излязоха на митинг в Калофер. Те желаеха финансова самостоятелност за кметствата и връщане на опцията за директен избор на кметове в обитаеми места със 100 поданици по непрекъснат адрес. Ако до месец настояванията им не бъдат чути, кметовете ще стачкуват в София.

Кметовете показаха, че към този момент половин година няма никаква реакция от страна на страната за техните претенции макар че с предложенията им са осведомени представители на държавната и политическата власт.
Желязко Драганин - кмет на с.Зелениково, община Брезово: Ако ни потрябва нещо за 5 за 10 лв., палим колите, пишем една докладна до кмета и или я подписват или нещо се редуцира, само че ние не можем да работим, ръцете ни са съвсем завързани.Румен Стоянов - кмет на Калофер: Държавата си дава парите на общините, само че от общините надолу няма никакъв надзор какво се случва.
От своя страна поданици на Калофер споделиха, че не помнят от по кое време улиците в града не се ремонтирани.

60 години съм тука няма един тротоар, като завали дъжд няма какво да се каже...Не стигат парите от общината до тук ли? Не стигат, тъй като може би потъват някъде другаде.
Кметът на Карлово уточни, че средствата от бюджета към всички обитаеми места в общината се изплащат постоянно според от постъпленията на локалните налози и такси. На кметство Калофер към края на септември са преведени 74 % от избраните към 130 000 лв. от бюджета.

 Кметове на дребни обитаеми места излязоха на митинг Кметове на дребни обитаеми места излязоха на митинг
Кметове на дребни обитаеми места от страната излязоха на безмълвен митинг в Калофер. Те желаеха финансова самостоятелност за кметствата и връщане на въз...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР