Кметове на малки населени места от страната излязоха на мълчалив

...
Кметове на малки населени места от страната излязоха на мълчалив
Коментари Харесай

Кметове на малки населени места излязоха на протест

Кметове на дребни обитаеми места от страната излязоха на безмълвен митинг в Калофер. Те желаеха финансова самостоятелност за кметствата и връщане на опцията за директен избор на кметове в обитаеми места, които са с над 100 поданици. Ако настояванията им не бъдат чути до месец, митингите им ще продължат в София.

Представители на Националното съдружие на кметове на кметства показаха, че към този момент половин година няма реакция от страна на страната на техните претенции, макар че с предложенията им са осведомени представители на държавната и политическата власт.

Според кметовете би трябвало да бъдат осъществени законодателни промени, които да подсигуряват финансовия запас на кметствата и връщане на прага за избор на кметове от 350 на 100 поданици по непрекъснат адрес.

,,Ако ни потрябва нещо за 5-10 лв., палим колите, пишем една докладна до кмета и или я подписват или нещо се редуцира, само че ние не можем да работим, ръцете ни са съвсем завързани'', съобщи в ефира на Българска национална телевизия Желязко Драганин, кмет на с. Зелениково, община Брезово.

,,Държавата си дава парите на общините, само че общините надолу няма никакъв надзор какво се случва'', добави по тематиката кметът на Калофер Румен Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР