Кметове на 10 британски градове днес се срещат в Брюксел

...
Кметове на 10 британски градове днес се срещат в Брюксел
Коментари Харесай

Кметове на 10 британски градове се срещат в Брюксел с главния преговарящ за Брекзит на ЕС Мишел Барние

Кметове на 10 английски градове през днешния ден се срещат в Брюксел с основния договарящ за Брекзит от страна на Европейски Съюз Мишел Барние. Те желаят да изразят тяхната позиция за Брекзит на фона на прогнозите, че излизането на Англия няма да се отрази добре на стопанската система.

Кметовете пожелаха срещата с Мишел Барние откакто преди по-малко от две седмици изтекла информация от отчет за държавното управление сподели, че стопанската система на Англия ще бъде по-зле отвън Европейски Съюз, без значение каква договорка ще бъде реализирана по Брекзит. Напускането на Европейски Съюз, съгласно информацията, ще се отрази осебено неподходящо на Североизточната част на страната, където при положение, че Англия напусне без комерсиална договорка, се чака стесняване на стопанската система със 16 %.

Ето за какво кметовете на Бирмингам, Бристол, Кардиф, Глазгоу, Лийдс, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл, Нотингам и Шефийлд, желаят техният глас да бъде чут в процеса на договарянията. Те декларират ясно, че тяхната цел не е да се месят в договарянията и да пречат на държавното управление, само че биха желали опазване на връзките, които имат с европейските градове и след Брекзит. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР