Кметицата на родопското село Давидково Севда Чолакова ще раздаде на

...
Кметицата на родопското село Давидково Севда Чолакова ще раздаде на
Коментари Харесай

Кметица черпи цяло село с 10 метра вита баница

Кметицата на родопското село Давидково Севда Чолакова ще раздаде на съселяните си 10 метра вита баница с шансове за Коледа. Управничката от години черпи жителите на родопското село на коледно-новогодишните празници, известно със сплотеността си.

Давидково има към 700 поданици, а за Коледа и Нова година се прибират всички млади, близки и родственици, които живеят и работят из страната. Така популацията се умножава.

"Този път баницата ще я раздадем на 14 декември на коледното празненство на децата. Без тях не става празник, с цел да се радват, като отидат при баба и дядо, вършим всичко това ", споделя Чолакова, представена от "Марица ". Кметицата прави баницата от 10 пакета подготвени кори, 2 кг сирене, 2 литра олио и 30 яйца в 10 тави. Поставя и десетки шансове - парички, дрянови клонки за здраве и благодат. От донори на празника се раздава чай и вино за огромните.

За тържеството децата създават сурвачки и сувенири, а кметството им дава календарчета. В учебното заведение в селото пък приготвят Коледен базар с богата музикална стратегия за наслада най-много на дядовците и бабите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР