Кметицата на Париж Ан Идалго (Ана-Мария по документи) разходи една

...
Кметицата на Париж Ан Идалго (Ана-Мария по документи) разходи една
Коментари Харесай

Кметицата на Париж подкара велосипед към победата на следващите общински избори

Кметицата на Париж Ан Идалго (Ана-Мария по документи) разноски една група от високопоставени лица и публицисти на туристическа обиколка с велосипед по новите велоалеи във френската столица, заяви ДПА.

Това се случва на фона на разгорещяващата се политическа атмосфера преди локалните избори през идната година.
Седнала на наследник електрически велосипед чартърен и с каска на главата Ан Идалго е безапелационна, че желае да вижда повече такива велоалеи в Париж. Въпреки нестихващите рецензии за продължаващите пътни градежи и стесненото пространство за автомобилния трафик, кметицата социалист на Париж съобщи, че желае да трансформира Париж в "Световната столица на велосипеда ".

В изявление за списание "Пари мач " Ан Идалго пази постигнатите от нея резултати и строителните работи в столицата, с цел да "се построи градът на бъдещето ".

Дъщерята на имигранти от Испания, андалусийка, феминистка и апаратчик на Социалистическата партия, през 2014 година (тогава на 54 г.) Ан Идалго стана кмет на Париж, заемайки място в кръга на дамите, ръководещи редица столици по света. Така тя влезе в клуба на: Ана Ботеля от Мадрид, Ханна Гронкевич-Валц от Варшава, Каролина Тоа от Сантяго в Чили, Сусана Виляран от Лима, Ана Оливера от Монтевидео, Марта Ернандес Ромеро от Хавана (Куба), Йорданка Фандъкова от София, Халина Хереха от Киев, Агнес Кафула от Виндхук в Намибия, Мати Минт Хамади от мавританския Нуакшот и Силия Уейд-Браун от Уелингтън в Нова Зеландия.

Но тя е натрупала и богат опит като дясна ръка на Бертран Деланое, кмет на Париж от 2001 година. Отговаряла за развиването на градската среда, Ан Идалго си приписва заслугите за триумфа на "Велиб " – публичните колела на свободен достъп, изкопирани към този момент и в други столици, да вземем за пример Рио. Тя желае да трансформира Париж в "град-вселена ", "новаторски град, създаващ работни места, природосъобразен град, където можеш да се разхождаш пеш и с колело ".

"Ще бъда кмет на всички парижани " , даде обещание тогава Ан Идалго и увери, че "ще се грижи свободно да бъдат изразявани всички разлики ". Вече пет години тя е отпред на община с 2,2 млн. поданици, центъра на всички управляващи във Франция и най-примамливия град за туристи от целия свят.

Париж ( Paris) е столица и най-големият град на Франция. Разположен е в меандър на река Сена, която го разделя на две елементи – десен бряг (Rive droite) на север и по-малкия ляв бряг (Rive gauche) на юг. Реката е известна с многочислените си кейове, които в огромната си част са озеленени и предопределени за разходка, с букинистите - продавачи на книги навън, и с историческите мостове, свързващи северната и южната част. Париж също по този начин е фамозен с огромните си булеварди, засадени с кестени, най-прочутият от които е Шанз-Елизе, както и с редица архитектурни забележителности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР