Кметицата на Гълъбово Маруся Караасенова участва в издирването на изгубили

...
Кметицата на Гълъбово Маруся Караасенова участва в издирването на изгубили
Коментари Харесай

Родопска кметица участва в издирването на изгубени баща и син от София

Кметицата на Гълъбово Маруся Караасенова взе участие в издирването на изгубили се в гората татко и наследник от София.           
Вчера, към четири часа следобяд на телефон 112 в Районното ръководство на Мадан е получено известие от 64-годишен софиянец, че към 12 часа дружно с 36-годишния му наследник са тръгнали от село Гълъбово, общ.Баните по еко-пътека. Насочили се към " Дяволския мост ", само че по пътя са се изгубили и не могли да се върнат назад.
Незабавно след приемане на сигнала са подхванати оперативно-издирвателни мероприятия в този региона. В издирването се присъединили чиновници на полицейския сектор и от пожарната в Бъните, както и кметът на селото, осведомят от полицията.
Около три часа траяло издирването на изгубилите се мъже, като те са открити около 19.00 часа в местността " Солената вода ", в коритото на река Арда в землищата сред общ. Баните и общ.Ардино.
Здравословното положение на двамата е разрешило напредването им благодарение на участвалите чиновници. Оказана им е нужната помощ и подпомагане да се придвижат пешком назад до селото.
„ Те сами си бяха подали сигнал. Слязохме с екип на пожарната и полицията през вчерашния ден по здрач. Бяха слезли чак до коритото на реката, където ги намерихме. По-младият беше леко навехнал крайници, само че самичък се оправи и излезе до Гълъбово. Придружих сътрудниците, тъй като бяха подали разнопосочна информация – строшен крайник, изкълчен крайник, не знаехме какво е положението им, само че, популярност Богу, кракът не беше строшен “, описа Маруся Караасенова.
Всички дружно се върнали в Гълъбово към 10 вечерта наред и се прибрали по домовете си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР