Кметът Здравко Димитров посети строежа на новия плувен комплекс с

...
Кметът Здравко Димитров посети строежа на новия плувен комплекс с
Коментари Харесай

Здравко Димитров провери строежа на олимпийския басейн


Кметът Здравко Димитров посети градежа на новия плувен комплекс с 50-метров басейн, с цел да се увери персонално по какъв начин се извършват дейностите. Той бе посрещнат от арх. Тодор Абаджиев, който го срещна с напредъка на оборудването.

„ Работата тук върви по график, сега се приготвя фундамента, след което изпълнителите ще стартират да подвигат амфитеатъра на басейна. Уверен съм, че с тези темпове още до края на есента корпусът на новото оборудване ще извиси снага, и още преди крайния период за построяването му, който е 2 години, пловдивските плувци ще получат своята дълго чакана облага “, съобщи кметът, откакто посети строителната площадка.

Освен с напредъка на строителството на басейна, проектант Абаджиев срещна кмета и с проблемите – пукнатините по фасадата на постройката на някогашния Спортен диспансер, в този момент Медицински център за рехабилитация и спортна медицина, който е в непосредствена непосредственост до строящия се басейн.



„ Това е една от аргументите да желаеме ремонт на постройката, която не е пипана от десетилетия. Вече сме оповестили социална поръчка за нея и аз съм уверен, че този медицински център би трябвало да бъде освежен и да върне остарялата си популярност. Той е едно цяло със спортния комплекс, който се строи и след обновяването си ще бъде пълноценно употребен от спортистите в града. Това рано или късно ще се случи, по тази причина и поискахме да го обединим с сполучливо работещо друго здравно заведение – час по-скоро да си стъпи на краката “, добави кмета.

Първата копка на градежа на басейна бе направена при започване на лятото, а срокът за построяването на му е 720 дни.

Новият плувен комплекс ще се състои от един непълен под земята етаж в зоната на пространството сред съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предопределен за инсталационен подобен, където ще се разположат ОВК съоръжения.

Изпълнител на строителните действия е компания „ ГБС-Пловдив “, дъщерна компания на „ Главболгарстрой “.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР