Кметът Здравко Димитров лично следи актуалната ситуация при продължаващия вече

...
Кметът Здравко Димитров лично следи актуалната ситуация при продължаващия вече
Коментари Харесай

Община Пловдив: Над 90 сигнала за паднали дървета и клони, има и пострадал човек

Кметът Здравко Димитров персонално следи настоящата обстановка при продължаващия към този момент втори ден плевел вятър, чиито пориви доближават до над 100 км/час , оповестиха от Община Пловдив. Всички общински структури са мобилизирани, с цел да отстраняват навреме нанесените от урагана вреди . Работи се в цялостна съгласуваност с Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

От началото на бурята през вчерашния ден към 17:00 часа досега в „ Градини и паркове “ са постъпили над 90 сигнала за паднали дървета и клони . Вследствие на това на обособени места – като кръстовищата на „ Коматевско шосе “ с бул. „ Никола Вапцаров “ и на ул. „ Даме Груев “ с „ Пере Тошев “ и други – трафикът беше усложнен. В разнообразни елементи на града са нанесени материални вреди върху паркирани коли .

 Буря, паднали дървета
Буря, паднали дървета. Снимка: Община Пловдив

През последните часове е обявено за паднали дървета върху велоалея на бул. „ Санкт Петербург “, пред входа на ДГ „ Перуника “, на детска площадка на бул. „ Никола Вапцаров “ 117, върху пътното платно на ул. „ Стефан Стамболов “ 75. На ул. „ Петър Шилев “ 4 при рухване на дърво има и относително леко потърпевш човек .

Екипи на предприятието работиха до късно нощес, а през днешния ден овреме всички към 50 души от профилираната бригада за санитарни резитби са на терен. Дежурни остават и довечера. С разчистването на пречупени клони е зает и целият личен състав по регионите.

Помагат чиновници на „ Чистота “, които също така съвсем цяла нощ подвигаха повалените от вятъра контейнери и събираха разпилените боклуци , с цел да се подсигурява естественото утринно обслужване на съдовете за боклук.

„ И тази нощ, в случай че се наложи, сме на линия. Утре рано сутринта изпращаме камиони до блок 11 в „ Тракия “. От там ще извозим отпадъка от изолацията, която се срути върху площадката на детска градина „ Кремена “. Разчистването е поета от компанията, която е санирала блока “, съобщи шефът на „ Чистота “ Димитър Георгиев.

В „ Организация и надзор на превоза “ са получени 15 сигнала – за паднали от вятъра табели и пътни знаци, прекратено улично осветяване.

„ Реагираме допустимо най-бързо. Поради заплаха от рухване се наложи да демонтираме 3 светофарни секции. Ще ги възстановим незабавно след утихване напразно “, осведоми шефът Георги Стоилов. Кметът Здравко Димитров прикани за нарасналото внимание на жителите идващите 24 часа и увери, че работата на всички общински екипи е навременна и съответна .

Според шефа на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев доста от падналите дървета са били с разлистена зеленина, само че са се срутили поради накърнена коренова система в резултат на непрекъснатото разкопаване на тротоари и междублокови пространства поради превозване на кабели и други промени в инфраструктурата.

На дългогодишната процедура към този момент се поставя край. За реконструкцията на Голямоконарско шосе, чиято публична първа копка следва тези дни, е контрактувано с изпълнителя да работи по този начин, че да не поврежда корените на дърветата по трасето.

По данни на метеоролозите мощният вятър ще продължи и на следващия ден. Възможни са краткотрайни затишия, само че и неочаквани мощни пориви . От общината припомнят, че строителните компании са задължени да обезопасят оградите и скелетата на обектите, по които работят. Търговците също би трябвало да ревизират дали рекламно-информационните им детайли са крепко укрепени, тъй че да не паднат под напора напразно. Същото се отнася и за притежателите на билбордове и други рекламни уреди . Гражданите да бъдат деликатни при напредването си на открито, предлагат още от общината.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР