Кметът , заедно със своите заместници и , както и

...
Кметът , заедно със своите заместници и , както и
Коментари Харесай

Откриха Форум Север с Одеон, част от Агората на Филипопол

Кметът, дружно със своите заместници и, както и археологът Мая Мартинова и арх. Румяна Пройкова откриха публично обекта " Форум Север с Одеон, част от Агората на Филипопол ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Освен, че Пловдив има архитектура и просвета, ние би трябвало да я демонстрираме ", сподели кметът. “Това е следващият обект, който разкриване, след Художествената изложба, предходната седмица ", добави той. Димитров благодаря ни проектант Румяна Пройкова и на археолога Мая Мартинова за положения труд и добре свършената работа на обекта.

“Това е един обект, който ще бъде посещаван от пловдивчани и от туристи както от страната, по този начин и от Европа. Пловдив заслужава това, градът има доста археология. Добре е да се демонстрира какво е било преди нас, тъй като нищо не почва от нас и не свършва с нас. Трябва да сме смирени и да демонстрираме това, което е било преди нас ", добави кметът.

Зам-.-кметът също изрази вяра, че мястото ще бъде посещавано от доста туристи. Пловдив не страда от липса на туристи, а предходната година те са били доста повече от преди, уточни Панов. “В България сме номер едно по визити, в Европа сме четвърти ", напомни той и уточни, че тъкмо това място е най-пищната част на форума. Тук са се взимали значимите решения за града. Вече е експониран над 70% от Форума. Всички обекти ще бъдат свързани в нов туристически маршрут.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР