Кметът Йорданка Фандъкова застана зад позицията на здравния министър по

...
Кметът Йорданка Фандъкова застана зад позицията на здравния министър по
Коментари Харесай

Фандъкова настоя за медицински одит на Четвърта градска болница


Кметът Йорданка Фандъкова застана зад позицията на здравния министър във връзка случая с пациента, който чакаше с часове за банкет в Четвърта градска болница, макар че бе закаран с кола за спешна помощ и потвърдено позитивен за ковид. След репортаж на Българска национална телевизия проф. Костадин Ангелов остро разкритикува държанието на управлението на лечебното заведение и изиска оставката на шефа

Напълно поддържам позицията на министър Ангелов, че лечебни заведения, които отхвърлят да разкрият кревати за Коронавирус, не би трябвало да получават финансиране от Здравната каса. Днес цената на триумфа ни се мери със съпричастност, отговорност и дълг, от всеки, включително и притежателите, и шефовете на лечебни заведения, написа кметът Фандъкова. Тя напомни, общинските лечебни заведения в София се включиха в лекуването на COVID-пациенти през цялото време. Втора градска разкри едно от първите отделения в страната, макар страха на част от личния състав. Останалите, включително и Четвърта, се включиха с отделения за Коронавирус.

Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна помощ в Четвърта градска, демонстрира проблем, който „ системата “ би трябвало да реши. Не може пациент, за който доктор е решил, че се нуждае от болнично лекуване, да бъде връщан от лекари. Не може да се търси документ на хартия, в случай, че болничното заведение има електронен достъп, безапелационна е Фандъкова.

Поискала съм пояснения от шефа на болничното заведение доктор Аркадий Иванов и упорствам организация „ Медицински одит “ да извърши инспекция. Директорите на лечебни заведения носят отговорността за това да има явен протокол за работа, споделя още кметът на София.

В момента ние се нуждаем от всеки един доктор, сестра и санитар, които влизат в отделенията с Коронавирус. А редът и дисциплината избавят животи, добавя Фандъкова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР