Кметът Йорданка Фандъкова връчи в сряда наградата за Писател на

...
Кметът Йорданка Фандъкова връчи в сряда наградата за Писател на
Коментари Харесай

Милен Русков е ”Писател на годината”

Кметът Йорданка Фандъкова връчи в сряда премията за ”Писател на годината ” на Милен Русков. ”Читател на годината ” е Валя Петрова, която е незряща. " Поздравявам Столичната библиотека за всички начинания за поощряване на четенето. С близо 14 000 са се нараснали читателите на библиотеката тази година, а подарените книги са 2000 ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при връчване на годишните награди на Столичната библиотека.

Столичната библиотека е най-голямата обществена библиотека в страната с близо 47 хиляди читатели, половината от които до 28-годишна възраст, над половин милион са посетителите годишно. Книжният фонд е над 1 милион тома, от които 200 хиляди на непознати езици. Сайтът и електронният азбучник имат 250 хиляди визити.

След като откри Дигиталния център Столична библиотека усили цифровите си запаси и разви виртуалните си платформи като " Българската литературна класика – познание за всички " и " Дигитална София ".

През 2017 година започва акцията " Книгите отиват при вас " с новия Библиобус – първият в България мобилен филиал на Столичната библиотека, който уголемява опциите на читателите за достъп до ресурсите на библиотеката.

Библиобусът посети над 20 учебни заведения и бяха записани 1450 нови читатели за 4 месеца. Стартира и акцията " Пътувай и чети " със Столична община и Центъра за градска подвижност, в която предлагахме книги в ретротрамвая и на спирките на градския превоз. Продължиха обичайните ни начинания " Зелени библиотеки в парка ", " Библиотеки в планината ", летни занимални и литературни клубове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР