Кметът Йорданка Фандъкова да започва изпълнението на обещанията си веднага,

...
Кметът Йорданка Фандъкова да започва изпълнението на обещанията си веднага,
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни

Кметът Йорданка Фандъкова да стартира осъществяването на обещанията си незабавно, няма потребност от 100 дни. Това прикани водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов по време на изявлението си на първото съвещание от новия мандат на СОС. На него всички съветници, както и определените кметове - на София, на региони и на кметства - поставиха клетва. Лидерът на столичните социалисти изрази отчаяние от обстоятелството, че кметът Фандъкова не показа новия си освежен екип, за който говореше по време на акцията за локалните избори и показваше подготвеност да го покаже незабавно.

"По смисъла на вота на софиянци групата на "БСП за България " ще бъде единствената съпротива, както беше и в предишния мандат ", сподели Калоян Паргов. Той добави, че социалистите ще бъдат градивна, предлагаща решения съпротива.

"Председателят на групата на ГЕРБ Малина Едрева побърза да съобщи, че не вижда допирни точки с Българска социалистическа партия, само че аз се надявам нашите оферти за решения, които ще даваме на съвещанията на комисиите, да бъдат разчетени вярно. Защото те са за положителното на софиянци ", уточни Паргов. Той добави, че за Българска социалистическа партия е значимо бързо да стартира действителното решение на проблемите в града.

"Имам поради превъзмогването на несъответствията сред другите региони в София. Надявам се изказванието на кмета, че влиза в кварталите, да не остане единствено на думи, а ще го претвори в действителна активност ", означи още водачът на БСП-София. Той акцентира, че проблемите ги знаят всички - с чистотата на въздуха, с трафика и паркирането, с инфраструктурата в кварталите - улици, тротоари и осветяване, с дефицита тук-там в детските градини и ясли. "Ние имаме наши оферти за решаването на тези проблеми и ще се веселя, в случай че бъдат признати за положителното на софиянци. Мисля, че те умерено може да залегнат в бюджета на Столична община за 2020 година ", сподели ръководителят на лявата група в СОС.

Калоян Паргов добави, че работата по общия организационен проект на София и нормативните промени не търпи отсрочване. "Нужна е единствено воля. Ние ще държим всичко, което се взема решение в Столична община да става пред очите на жителите, които са ни изпратили в СОС да работим за тях ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия - София. Той подсети, че казусът с презастрояването беше основна тематика за последните две години от предишния мандат. И решаването му го изискуем на всички тези жители от разнообразни квартали на София, които излизаха да стачкуват, с цел да защитят виталната си среда.

Според ръководителя на групата на социалистите за гарантирането на бистрота при взимане на решенията са нужни промени в правилника за активността на СОС. "Това е една от първите задания, с които би трябвало да се заемем ", съобщи Калоян Паргов. По думите му времето на обещанията към този момент отмина, в този момент би трябвало да стартира осъществяването им.

"Надеждите, които кметът Фандъкова даде на софиянци, би трябвало да бъдат неотложно материализирани. Днес се заклехме да се ръководим от интереса на жителите на София и да работим за тяхното благополучие. Нека да бъде по този начин! ", заключи той в словото си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР