Кметът Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур

...
Кметът Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур
Коментари Харесай

20 ноември е обявен за ден на траур в Перник в памет на загиналите край Микре

Кметът Вяра Церовска разгласи 20 ноември за ден на печал на територията на община Перник в памет на починалите в тежката злополука край Микре, заяви общинският пресцентър.

Забранено е провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и радостни ритуали за интервала от 8 до 24 часа на този ден.

На територията на общината националните и общинските флагове ще бъдат спуснати на половина.

Девет души починаха и 19 са ранени при тежката злополука, станала през днешния ден на основен път София – Варна, в региона на с. Микре.

Катастрофата е станала при преден удар сред рейс с пернишка регистрация и камион от Шумен. В рейса са пътували 26 души от Центъра за обществена рехабилитация и интеграция за незрящи в Перник, които се прибирали от образование в Дряново. Всички починали са пътували в него. Загинал на място е и водачът на рейса.

Окръжният прокурор Валентин Вълков заяви, че след в началото извършените разпити със очевидци и с водача на камиона, излиза наяве, че водачът на рейса е навлязъл в насрещната лента и това е провокирало преден конфликт.

Президентът Румен Радев изрази съболезнованията си на фамилиите и околните на починалите при тежката злополука край село Микре.

Държавният глава цени " високо бързите дейности на медицинските екипи и на способените органи за оказване на помощ на потърпевшите и показва вярата си за бързото им възобновяване ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР