Кметът Васил Терзиев възложи вътрешен одит на Център за градска

...
Кметът Васил Терзиев възложи вътрешен одит на Център за градска
Коментари Харесай

Терзиев възложи вътрешен одит на Центъра за градска мобилност

Кметът Васил Терзиев разпореди вътрешен одит на „ Център за градска подвижност “ (ЦГМ) ЕАД, оповестиха от Столичната община. Очаква се одитът да завърши за 45 календарни дни.

Обект на инспекцията ще бъдат: процедурите за възлагане на публични поръчки, контракти, документи по тяхното осъществяване и плащания; справките от счетоводни регистри, тримесечни и годишни доклади за осъществяването на бизнес-плана на дружеството; годишният финансов доклад и отчет за активността, заверяването на годишния финансов доклад на сдружението от самостоятелен инспектор за интервала 1 януари 2022 година – 31 декември 2023 година, както и вътрешните правила и регламенти, документи, свързани с осъществяването и отчитане на транспортната задача, обявление и възнаграждение на локални налози и такси, наемни контракти, подписани от управлението на ЦГМ и други

„ Икономическата непоклатимост и успеваемост на Центъра за градска подвижност имат директна връзка с качеството на транспортната услуга за всеки софиянец. Важни са и за изискванията на работещите в градския превоз, както и за виновното ръководство на публичния запас “, написа кметът Терзиев в профила си във Facebook. Той обърна внимание на значимостта да има цялостната картина за положението на сдружението, с цел да бъде препоръчан проект за възстановяване на работата му и да се увеличи успеваемостта.

Васил Терзиев сподели, че ЦГМ е общинско сдружение с принципал Столичния общински съвет (СОС) и изрази упования съветниците да поддържат дейностите за одитиране и последващите промени в ЦГМ, откакто огромна част от партиите в СОС повдигнаха и опазиха позицията на работещите в градския превоз за по-добро възнаграждение. „ Това ще бъде виновна позиция от тяхна страна, която се надявам да прелее в пускане на работата на СОС “, разяснява столичният кмет.

Терзиев написа още, че половин милиард лв., или една пета от парите на София, отиват за превоз, по тази причина е значимо да има цялостна бистрота, предвидимост и успеваемост в това направление.

Припомняме, че кметът назначи вътрешен одит и в Столичното дружество за отнасяне на боклуци. На 2 януари от пресцентъра на Столичната община оповестиха, чепредприятието не извършва задачата си по предопределение и има евентуален риск, в случай че не се вземат незабавни ограничения, София да преживее рецесия с боклука в идващите три години. Това е открито от новия мениджмънт на завода по една от течащите на място инспекции. След товаТерзиев сподели, че ще изпрати отчета от одита в Софийската градска прокуратураза следващи дейности по подготвеност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР