Кметът Стефан Радев ще е гост на годишното събитие на

...
Кметът Стефан Радев ще е гост на годишното събитие на
Коментари Харесай

Отличиха Сливенска община от „Прозрачност без граници“

Кметът Стефан Радев ще е посетител на годишното събитие на Асоциация „ Прозрачност без граници “, на което ще бъдат показани най – положителните практики и триумфи в провеждането на политики за успеваемост, бистрота и отчетност на локално равнище. Основен фокус на проявата са най-добре представилите се общини, обект на проучване в локалната система за честност.

Сливенският градоначалник е поканен да запознае участниците с въведените положителни практики за отчетност при осъществяването на европейски планове. При извършеното от асоциацията проучване „ Индекс на локалната система за честност – 2022 “ Община Сливен бе излъчена като образец за ръководство в посочената сфера.

Събитието ще се състои на 8 декември в София, при необятна представителност на национални институции, общини, общински препоръки, регионални администрации, локални публични медиатори, неправителствени организации, специалисти, медии.

Асоциация „ Прозрачност без граници ” е учредена през 1998 година като първото национално посланичество на „ Transparency International “ в Югоизточна Европа. През миналия интервал асоциацията, като политически безпристрастна и дейна гражданска организация, натрупа забележителен потенциал за основаване и осъществяване на планове за противопоставяне на корупцията, за промотиране на стандартите за положително ръководство в активността на обществените институции. Председател на Управителния й съвет е доц.д-р Огнян Минчев, учител по доктрина на интернационалните връзки в СУ „ Св. Климент Охридски “. Изп.директор е Калин Славов, учител по данъчно и финансово право в същия университет.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР