Кметът Стефан Радев получипризнание и благодарност за ползотворната работа от

...
Кметът Стефан Радев получипризнание и благодарност за ползотворната работа от
Коментари Харесай

Почетна грамота от РАО „Тракия“ за кмета на Сливен

Кметът Стефан Радев получипризнание и признателност за ползотворната работа от делегатите на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „ Тракия “. Това се случи на днешната и последна за мандат 2019-2023 година работна среща на кметовете от асоциацията, чийто хазаин бе Община Сливен. През 2020 година Радев бе определен за ръководител на Управителния съвет на сдружението.

„ От името на всички сътрудници благодаря, че поехте това предизвикателство и с помощта на вас и всеобщите ни старания, РАО „ Тракия “ продължава да бъде най-хубавата районна асоциация на общините в България! Пожелавам Ви триумф! “, съобщи кметът на община Тунджа Георги Георгиев. От името на асоциацията той връчи на сливенския градоначалник почетна грамота за принос в развиването на /РАО/ „ Тракия “ през миналия мандат. На собствен ред кметът Радев благодари на всички за положителното партньорство и за това, че са работили за развиването на сдружението. Той регистрира, че през последните няколко години общините са се справили сполучливо с другите рецесии, обхванали страната. На заключителната среща през днешния ден участваха още ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.кметът по икономическото развитите Стоян Марков и началникът на отдел „ Общинско развиване, планове и стратегии “Митка Крълева.

В рамките на полемиката беше подчертано върху концепциите за интегрираните териториални вложения през новия програмен интервал. Беше обърнато внимание на главните цели и провокации пред общините през идващите няколко години, както и други значими за локалните управляващи тематики. Като един от целите на асоциацията участниците откроиха задълбочаването на интернационалните връзки с други общини.

В края на срещата оценки за принос бяха връчени на изпълнителния шеф на сдружението проф. Иван Върляков, на Съюза на тракийските сдружения в България и на останалите присъстващи кметове на общините – Айтос, Болярово, Куклен, Първомай, Садово, Чирпан, Твърдица, Тунджа, Перущица, Опан и Гълъбово. Кметът Стефан Радев подари на всички посетители преиздадената от Община Сливен книга „ Тътени “ на писателя Цончо Родев. Визитата продължи с посещаване на първата текстилна фабрика на Балканите, учредена в Сливен.

Регионална асоциация на общините /РАО/ „ Тракия “ е без значение непринудено съдружие. То е основано през 1997 година Основните му цели са ориентирани към продан на опит и положителни практики сред обособените общини за оптимизация на активността им в интерес на жителите. Вече над 20 години Община Сливен е член на асоциацията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР