Кметът Стефан Радев днес се срещна с изпълнителя на проекта

...
Кметът Стефан Радев днес се срещна с изпълнителя на проекта
Коментари Харесай

Благоустрояването на междублокови пространства в квартал „Дружба“ е в заключителен етап

Кметът Стефан Радев през днешния ден се срещна с изпълнителя на плана за благоустрояване на прилежащите площи към жилищни блокове в квартал „ Дружба “ и посети обекта.

Управителят на строителната компания Господин Господинов срещна сливенския градоначалник с осъществените досега действия и провокации по време на осъществяването.

„ За нас този вид планове са доста значими. Община Сливен се намесва за първи път толкоз уверено с облагородяване в огромните квартали, каквото не е имало от самото им изграждане. По този метод се основава модел, по който да продължим да работим с вложенията в гъсто обитаемоте жилищни зони. Практиката досега демонстрира, че този модел е сполучлив и използван “, уточни кметът Радев. Той изрази удовлетворение от мащаба и отношението на изпълнителя към средата и потребностите на живущите в квартала.

От своя страна Господин Господинов осведоми кмета, че се поддържа постоянна връзка с живущите в квартала. Той добави, че за да се запазят дървета в някои от зоните, се е наложила промяна в първичния тип на плана.

Дейностите по плана обгръщат унищожаване на противозаконни гаражи в региона, като на тяхно място сега се построяват площадки за отдих, както и две детски площадки за деца до 3 години, две детски площадки за деца от 3 до 12 години и открита детска сцена. В проекта е включена и комбинирана спортна площадка зад блок 12, игрище за баскетбол и волейбол, тенис на корт и подготвителна стена за тенис. Включен е и монтаж на фитнес уреди навън и две маси за тенис. Предвидено е озеленяване на терена, засаждане на шубраци и дървета, както и монтиране на нови паркови стълбове. Извън съществуващите паркинги ще бъдат построени 146 нови паркинг места. На някои от зоните ще бъдат инсталирани камери за видeонаблюдение.

Стефан Радев напомни, че благоустрояването на обособени региони в квартала е почнало в средата на 2021 година Финансирането беше обезпечено от финансови остатъци от други планове, които Общината е изпълнявала по програмата „ Региони в напредък “. С позволение на ръководещия орган, Общината изготви спомагателен план за благоустрояване на терени в трите огромни квартала – „ Дружба “, „ Сини камъни “ и „ Българка “. Дейностите в другите два квартала са на друг стадий на осъществяване. Кметът още веднъж акцентира, че качеството е доста значимо и прецизно ще се съблюдава за осъществяване на най-високо равнище.

Изпълнител на благоустрояването към блокове 9, 11, 12, 13, 15 и 16 в квартал „ Дружба “ е „ Суперстрой инженеринг “ ЕООД, гр. Ямбол. Дейностите са по план на Община Сливен „ Подобряване на градската среда на Сливен – стадий ІІ “., който се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година и съфинансиране от националния бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР