Кметът Стефан Радев днес инспектира изцяло обновената сграда, в която

...
Кметът Стефан Радев днес инспектира изцяло обновената сграда, в която
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на сградата за новите яслени групи в квартал „Дружба“

Кметът Стефан Радев през днешния ден инспектира напълно обновената постройка, в която се планува да бъдат разкрити две нови яслени групи. Беше подписан акт 15 със строителя на обекта. Обновените пространства се намират в един от корпусите към детска градина „ Детски рай-2 “ в квартал „ Дружба “, само че яслените групи ще бъдат филиал на съществуващата към този момент детска ясла № 13. Предстои съоръжение на пространствата, а на по-късен стадий - оповестяването на банкет. Разкриването на двете групи е в отговор на упованията и потребностите на хората от квартала, който е най-големият в града.

По време на инспекцията кметът Радев акцентира, че все по-важно е да се усъвършенстват изискванията за развиване и образование на децата, което е една от концепциите и целите в ръководството на актуалното управление на община Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на общината.

„ Това беше обект с доста повреди, по който дълги години не е било работено, а в този момент е напълно приключен. В нашия град от дълго време не е откривана нова ясла. Радвам се, че успяхме да изпълним и този план, който включва съвременна постройка и модерно съоръжение “, съобщи кметът Радев. Той поздрави строителя за качествената работа по обекта и екипа на детска градина „ Детски рай-2 “, който е оказвал подпомагане по време на ремонтните действия.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. След ремонта в западен корпус „ А “ пространствата са преоборудвани и към този момент са подготвени в тях да бъдат ситуирани новите две яслени групи от 12 до 16 деца от 10 месеца до 3 години.

За всяка от тях е обособена стая за игри – занималня с ъгъл за хранене, спалня, гримьорна, кухненски бокс, хигиеничен възел. Персоналът разполага с кабинет на шефа, учителска стая, кабинет за възпитател, здравен кабинет с изолационно помещение, ситуирани на I етаж, дрешник, хигиеничен възел и душ.

Изградени са също площадки за игри навън, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани уреди за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с сменена дограма.

Корпус „ Б “ също е ремонтиран. В него се обитава кухненският блок, който е преоборудван с нови електроуреди – котел, печки, котлони, хладилници и други, с цел да дава отговор на условията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото използване. По този метод кухнята се категоризира с потенциал до 300 порции на ден.
Финансирането е обезпечено от Община Сливен.

По време на инспекцията шефът на фирмата-изпълнител Господин Русев благодари за положителното партньорство с Община Сливен и поддръжката в лицето на кмета Стефан Радев, както и на целия колектив на детската градина.

„ Пожелавам ви да не спирате да строите обекти и да мислите в дълготраен проект за децата на Сливен “, съобщи още шефът Русев.

В тази връзка кметът Радев съобщи, че Общината обмисля концепцията за разкриването на обща кухня, която да замести всички останали в детските градини.

„ Кухнята ще дава отговор на всички модерни условия и на потребностите на всяко настрана детско заведение. По този метод ще реализираме най-високи хигиенични стандарти “, уточни кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР