Кметът Портних продължава да работи за затваряне на Варна -

...
Кметът Портних продължава да работи за затваряне на Варна -
Коментари Харесай

Кметът Портних продължава да работи за затваряне на пристанище Варна-Изток

Кметът Портних продължава да работи за затваряне на Варна - Изток В платена от ГЕРБ обява в бизнес издание на вестник " Капитал ", кметът на Варна - Иван Портних, упорства за закриване на Пристанищен терминал Варна - Изток, в който работят близо 900 души и десетки компании от морската промишленост.

Градоначалникът от ГЕРБ упорства мощностите на терминала да бъдат преместени, само че нито той, нито някой от властимащите в София имат прецизен отговор на въпросът - къде? По-скоро от следваната политиката през последните години излиза наяве, че подготвянето затриване на зърнената врата на България ще удовлетвори ползите на частни пристанищни оператори.

Според Портних, нямало смисъл да съществува терминал, от който хляба си вадят директно и индиректно над 30 хиляди от неговите гласоподаватели, тъй като осъществената облага не можела да компенсира вредите върху пътната инфраструктура. " И това не е някакво скимване - има десетки образци в Европа за социализация на такива зони и превръщането им в част от градската среда. Някога пристанищата са създавали градовете, през днешния ден градовете влизат в пристанищата ", акцентира градоначалникът от ГЕРБ. " И ще продължа да работя за това ", акцентира още Портних.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР