Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на пътешественика Петър

...
Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на пътешественика Петър
Коментари Харесай

Пътешественикът получи златна значка от кмета на Русе

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „ Русе “ на пътешественика Петър Ванев.
През предходната година той стана първият българин, който прекоси Апалашката пътека в Съединени американски щати. Експедицията му се реализира с поддръжката на Община Русе, Фондация „ Русе – град на свободния дух “, Сдружение „ Поломие “ и спонсори. Студ, зной и мощни физически натоварвания са били изпит и за психическата му резистентност. За 109 дни единствено с чифт обувки, той е минал през 14 щата по източното крайбрежие на Съединени американски щати, покорявайки 92 обилни планински върха. „ През цялото време ме крепеше мисълта за хората, които ме чакат в България и имат вяра в мен “, сподели Ванев.
През 2017 година, 31-годишният русенец Ванев бе и първият българин, прекосил Тихоокеанския хребетен път в Северна Америка - рисков маршрут от южната граница на Съединени американски щати с Мексико до северната с Канада с дължина 4240 км. Той е прочут като един от най-трудните пешеходни преходи в Северна Америка. Преходът е разказан в първата му книга „ Пътека през огън и лед “. Младежът е следващият дипломат на крайдунавския град по света. Петър Ванев подари на кмета Стоилов дебютната си книга „ Пътека през огън и лед “.
Основната цел на Петър Ванев за 2019 година е Континенталният преход. Така ще има така наречен Тройна Корона на Съединени американски щати, в която влизат и предходните му две достижения в туризма.
„ Целта ми е да дам опция на хората да видят малко познати места през моите очи и да ги накарам да повярват в силата на човешкия дух “, споделя разчувствуван Петър Ванев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР