Кметът Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Гергьовска от Широка лъка,

...
Кметът Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Гергьовска от Широка лъка,
Коментари Харесай

Баба Шина от Широка лъка стана на 100 години, кметът на Смолян ѝ гостува

Кметът Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Гергьовска от Широка лъка, която през днешния ден, 23 юли, навършва 100 години. Той и връчи приветствен адрес и сумата от 500 лева, която общината подарява на възрастните хора, достигнали достолепната възраст, оповестиха от локалната администрация.
" Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава огромна обич и самопризнание от околните си хора. Изразявам своето поклонение пред твоята мъдрост, усърдие и житейски опит. Дълголетният ти витален път е образец за безрезервност и отговорност ", сподели Мелемов на рожденичката. Той ѝ пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. А всички те бяха подготвили тържествено честване на рождения ѝ ден.
Да я поздрави у тях пристигна и кметът на селото Васил Седянков.

Баба Шина, която е родом от Солища, благодари за вниманието. Тя се радва на положително здраве и възрастта не ѝ пречи да си сее градината с боб и картофи, както и да се грижи за домашното стопанство.
Столетничката е работила в селското стопанство преди време, а по-късно дълги години е била готвачка в локалната детска градина. Тя има три деца – двама синове и една щерка. За страдание единият от синовете й неотдавна е умрял.
Баба Шина се радва на 6 внуци и 10 правнуци. Всички бяха пристигнали да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дългоденствие. Казва, че каквото има, с това се храни. От менюто ѝ обаче са изключени саламите – колбаси, наденици и кренвирши.
Тази година в община Смолян има единствено две столетнички. Другата е баба Босилка Ботунарева от Смолян, която на 16 май навърши век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР