Кметът на югоизточния украински град Мариупол каза, че голям брой

...
Кметът на югоизточния украински град Мариупол каза, че голям брой
Коментари Харесай

Русия е извършила безмилостен геноцид над цивилното население в Мариупол

Кметът на югоизточния украински град Мариупол сподели, че огромен брой цивилни са били убити през последните 14 часа при безсърдечен обстрел на жилищни региони от съветските сили, съобщи Би Би Си.

Кметът Вадим Бойченко съобщи по украинската телевизия, че съветските нашественици са спрели евакуацията на цивилни от пристанищния град, блокирайки опцията хиляди цивилни да се спасят. „ Имаше колосално разрушение на жилищната инфраструктура, има доста ранени и за жалост доста починали цивилни, дами, деца, остарели хора. В ход е пълномащабен геноцид против украинския народ “, сподели Бойченко.

Окупационните сили на Руската федерация са създали всичко допустимо, с цел да спрат евакуацията на цивилни жители от града с население от близо половин милион. " Прекъснаха ни железопътната връзка – даже отидоха на гарата и стреляха по нашите локомотиви, с цел да не могат да се изтеглят хората. Така че тяхната задача е да ни унищожат, те нямат желание да оказват помощ на цивилни ", съобщи кметът на града, който е от стратегическо значение за съветския завоевател. Град Мариупол се намира на стратегическо място, разделяйки съветските сили на анексирания Кримски полуостров от сепаратистките войски в Източна Украйна.

Русия се стреми да заличи Украйна, историята и народа ѝ, съобщи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. Седмият ден от нахлуването на Москва в прилежащата страна стартира с яростен обстрел на азовското пристанище Мариупол. Русия през вчерашния ден мина към удари по украинските градове и наподобява подготвена за нахлуване против Киев, а Западът стяга икономическата примка към Русия. Но Зеленски сподели, че отговорът на Запада е непълен и прикани за по-голяма интернационална поддръжка, в това число на желанието на Украйна да се причисли към Европейски Съюз. " Сега не е време за неутралитет ", съобщи Зеленски. По думите му от началото на войната са починали близо 6000 съветски военни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР