Кметът на Ямбол Валентин Ревански призова на помощ лекари от

...
Кметът на Ямбол Валентин Ревански призова на помощ лекари от
Коментари Харесай

Ямбол зове за помощ лекари от други градове, ще спират социалните на избягали от блокадата

Кметът на Ямбол Валентин Ревански прикани на помощ лекари от страната в локалната болница " Свети Пантелеймон " поради непрекъснато увеличаващите се случаи на инфектирани с Коронавирус 19. Въпреки че квартал " Райна Княгиня " е затворен от понеделник, iброят на позитивните проби нараства и в петък бяха регистрирани още 5 като 3 са от ромската махала. Другите двама инфектирани са на англичани и гражданин от различен регион.

" Ситуацията е доста тежка и към този момент е под надзор, само че в случай че пристигна нов поток от заболели, ситуацията ще стане сериозно ", съобщи зам. шефът на МБАЛ доктор Валентин Вълчев.

В болничното заведение обмислят отваряне на трето поделение единствено за заболели от К-19 откакто второто, в каквото бе превърнато белодробното, към този момент се запълни, само че медиците не доближават.

56 са инфектирани в Ямбол като 30 от тях са настанени в здравното заведение. В града даже се заприказва за налагане на цялостна карантина като в Банско, само че управляващите не разискват подобен вид.

" Не мисля, че се постанова. Ситуацията не е сериозна - от 9 проби м ромската махала единствено 3 са позитивни. А що се отнася до подкрепление от медици от други градове, Ямбол разполага с задоволително здравни експерти. Въпросът е, че те са отвън структурата на МБАЛ и считам, че е колегиално да оказват помощ на лекарите в " Свети Пантелеймон " ", съобщи регионалният шеф Димитър Иванов.

Властите стегнаха още повече блокадата на ромския квартал и от него към този момент може да се излиза единствено със служебна записка от шеф, до аптека или болница. Според кмета Ревански обаче там би трябвало да бъдат въведени още по-строги ограничения и прикани Националния действен щаб да даде инструкции по какъв начин да се работи. Проблемът бил, че част от живущите в ромската махала не проявявали схващане към обстановката, били недисциплинирани и безотговорни и е мъчно да им се повлияе. В понеделник сутринта се наложи кола за спешна помощ принудително да води локален в болничното заведение след забележими сиптоми за Коронавирус 19, който свободно се разхождаше по улиците на квартала.

Заради ситуацията в Ямбол Ревански прикани заведенията да не бързат да отварят макар анулираните противоепидемични ограничения. За преодоляване на обстановката цялостен лист с жителите на затворения квартал " Райна Княгиня " са били предадени на обществените служби. В случай, че някой от тях бъде засечен в града без неоснователна причина, той ще бъде лишен от обществени помощи. За контрола по съблюдаване на карантинните ограничения е натоварена общинска полиция.

Според кмета преди влизане в дружество работодателите трябвало да ревизират здравословното положение на работещите. И се разгласи за потреблението на бързи проби, с цел да се резервира здравето на останалите чиновници. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР