Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Васил Александров

...
Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Васил Александров
Коментари Харесай

Ветеран от войната отпразнува 100-годишния си юбилей в Ямбол

Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместител Васил Александров поздравиха 100-годишния деец Никола Тодоров във връзка рождения му ден. В този специфичен ден, доста посетители и другари пристигнаха, с цел да покажат своята обич и почитание към рожденика.

" Днес, когато честваме Вашия рожден ден, желая да Ви благодаря за всичко, което сте създали за нашия град и нашата страна. Вие сте същинска горделивост за Ямбол и за България! Искам да Ви пожелая здраве, благополучие и да продължавате да бъдете ентусиазъм за нас. ", с тези думи кметът на Ямбол се обърна към Никола Тодоров.

Ветеранът, роден и израснал в Ямбол, е един от тримата живи участници във Втората международна война от Ямболски окръг. От 1991 година насам, той е деен член на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България (СВВБ) - Ямбол.

Тодоров, който носи военното звание редови войник, взема присъединяване в голям брой борби и сражения, само че най-значимите са тези при Драва Чехи, Драва Соболч и Драва Полконя, известни като Дравската епопея. Въпреки ужасите на войната, Тодоров продължава да показва непоколебима мощ и отдаденост на родината си.

След края на войната, работи дълги години като механик в текстилната фабрика " Тунджа " в Ямбол. Всички, които го познават, го разказват като човек с неотстъпчив дух.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР