Кметът на Ямбол Валентин Ревански е извършил редица нарушения, свързани

...
Кметът на Ямбол Валентин Ревански е извършил редица нарушения, свързани
Коментари Харесай

Сигнал до Искра.бг: Ямболският кмет със злоупотреби за милиони

Кметът на Ямбол Валентин Ревански е направил редица нарушавания , свързани с к-с „ Боровец ” – нелегално строителство, потребление на общински средства в размер на милиони. За това оповестиха в редакцията на Искра.бг локални жители, обединени в група „ Свободен от корупция ”. Те са сезирали основния прокурор, КПКОНПИ, омбудсмана, Общински съвет–Ямбол и други институции за незаконосъобразни и непозволени дейности на градоначалника си. От „ Бъдеще за Ямбол “ предоставиха на медията ни част от текста за търсената отговорност на дейностите на Ревански:

„ С актуалното писмо търсим отговорност за голям брой документирани обстоятелства и условия, които недвусмислено сочат продължаващи нарушавания и непозволени дейности, осъществени от кметът Валентин Ревански като, шеф на фамилен комплекс – хотел-ресторант „ Боровец “ и нощен клуб „ Валентин “. “

Будните жители подчертават, че е налице непозволено прилагане на обществена общинска благосъстоятелност и придобиване на облаги за Валентин Ревански. В писмото се показват някой обстоятелствата:

Семейният к-с „ Боровец “ владее и употребява общинска територия безплатно – за задачите на комерсиалната си активност. Де факто единствено постройка върху 1330 кв/м отстъпено право на градеж е фамилната благосъстоятелност, а оградената територия към комплекса е общинска благосъстоятелност
– Терен с повърхност от 6,5 дка е ограден с противозаконна ограда и в региона е въведен пропускателен режим. Налице е непозволено лишаване общественото право на жителите на прилагане на тази част от парка, непозволено строителство на нова, солидна ограда, без позволение за градеж и без позволение за прилагане на оградената площ;
– Нанесена е щета за бюджета на Общината – за времето на по този начин оградената обществена общинска благосъстоятелност, тя е употребена от к-с „ Боровец “ за търговски и обслужващи действия, без да е заплащан наем на Общината. Дори по цена за строителна площадка (3 лева/кв.м/месец) наемът се равнява общо на 2-2,5 млн. лв..
– Клуб „ Валентин “ е издигнат със статут „ преместваемо оборудване “ през 2013 година върху част от естествено езеро – естествена даденост, още веднъж на територията на общинска обществена благосъстоятелност. През 2014 година той е уголемен непозволено, като така наречен „ преместваемо оборудване ” към този момент заема към 340-350 кв/м общинска повърхност.
– Според личната си реклама, клуб „ Валентин “ е „ нощно питейно заведение с просторни зали, с над 800 места и активност – търговия “. Вместо да заплаща наем по цена за комерсиална активност (37 лева/кв/м на месец, каквато е за останалите търговци), клубът през годините заплаща сред 1,20–1,50 лева/кв/м месечно – по цена за сенници, чадъри с „ развлекателно предопределение “.

В позицията си жителите настояват, че клуб „ Валентин “ заплаща наем на общината от 378 лв. на месец , вместо по 9324 лв. за комерсиална активност, което е вреда за бюджета на Общината и жителите на Ямбол.

Авторите на сигнала упорстват сезираните институции да упражнят следващ ведомствен и правосъден надзор по изнесените в писмото престъпления. Под настояването за търсене на отговорност на ямболския кмет като заинтригувани жители и данъкоплатци от община Ямбол, обединени в група „ Свободен от корупция “, са подписани: Тодор Стоянов, Стефан Тюфекчиев, Весела Караманова, Иван Кърцъков, Стоян Стоянов и Каньо Канев.

От Искра.бг оставаме отворени за всички наранени страни в проблема да се изкажат.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР