Кметът на Ямбол и общините Стралджа и Тунджа обсъдиха проблемите

...
Кметът на Ямбол и общините Стралджа и Тунджа обсъдиха проблемите
Коментари Харесай

Грешни маршрути били представени за транспорта в Ямболско

Кметът на Ямбол и общините Стралджа и Тунджа разискаха проблемите с превоза.

Община Ямбол не е забранявала рейсовете да стопират на спирките в града, а кметовете подали неверни направления. Това оповестиха от община Ямбол след днешната среща сред кмета на града и кметовете на общини Стралджа и Тунджа.
 Община Попово остана без публичен превоз
Община Попово остана без публичен превоз

До обстановката се стигнало поради неприятното финансово положение и нелоялната конкуренция

Като образец е посочено село Кунево, община Тунджа, в чието землище не останали даже и камъни от къщите. Голяма част от тези написания не са съответни към актуалната обстановка, за което отговорността е напълно на кметовете на двете общини Тунджа и Стралджа, пишат от общината.

В маршрутите имало освен неверни данни, само че и несъществуващи и сбъркани спирки, в това число със села, които от дълго време не съществуват и са заличени, какъвто е казусът със село Кунево, община Тунджа . Голяма част от тези написания не са съответни към актуалната обстановка, за което отговорността е напълно на кметовете на двете общини Тунджа и Стралджа.

Според кмета на Ямбол Георги Славов има изкуствено нагнетяване на напрежението при установяване на спирките на междуселищния автобусен превоз на територията на града В срещата взе участие и Дикран Бохосян- началник на териториалната конструкция на Изпълнителна организация Автомобилна администрация.

В Наредба №2 на Министерството на превоза е упоменато, че може да се слиза на всички спирки по избор на пасажера, само че това не е вписано в разписанията нито на община Тунджа, нито на община Стралджа. Според кмета на Ямбол това е значителен пропуск.

Качването на рейсовете за селата би трябвало да става единствено от Автогарата, тъй като това ще подсигурява, че всички пасажери ще бъдат обслужени и няма да има правостоящи пасажери, безапелационни са от общината. Целта е да има място за всички пасажери.

Кметът на Ямбол заявява, че ще съгласува съществуването на междинни спирки в града, в случай че това категорично е декларирано от кметовете и кметските наместници на селата и тяхното искане е приложено към настояването за координиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР