Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв, с прострелна

...
Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв, с прострелна
Коментари Харесай

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв в автомобил

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв, с прострелна рана, в автомобил, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Към мястото са изпратени криминалисти, с цел да извършат оглед. Няма безапелационна информация дали градоначалникът е погубен или става дума за самоубийство. Прокуратурата образува и досъдебно произвеждане за склоняване към самоубийство.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че кметът на Якоруда има позволение за потребление на два типа оръжия.

Кой е Нуредин Кафелов?

Нуредин Кафелов е роден на 1 януари 1958 година в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със компетентност промишлено и гражданско строителство. На 16 октомври 1999 година е определен за кмет на Община Якоруда, повдигнат от Движението за права и свободи (ДПС).

На 12 март 2003 година е определен за член на Комисията за финансов контрол с мандат от шест години. На 28 октомври 2007 година Нуредин Кафелов е определен още веднъж за кмет на Якоруда на първия тур на изборите с 50,85 %. На 14 февруари 2008 година  парламентът го освобождава предварително по негова молба като член на Комисията по финансов контрол. За кмет на Якоруда е преизбиран още три пъти – на 23 октомври 2011 година, на 25 октомври 2015 година и на 27 октомври 2019 година

През лятото на 2022 година против Нуредин Кафелов е подаден сигнал за непозволено нарастване на гробищния парк. Сигналът е подаден от локални предприемачи. На 15 септември 2022 година екипи на Комисията за противопоставяне на корупцията и спор на ползи влизат в Община Якоруда, изземвайки купища документи от общинската постройка, с цел да проверяват работата на общинското управление и най-много на кмета Нуредин Кафелов.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР