Кметът на Враца внесе в общинския съвет предложение, което бърка

...
Кметът на Враца внесе в общинския съвет предложение, което бърка
Коментари Харесай

Скандалът на века! Кметът на Враца иска платен достъп до връх Околчица и Божия мост

Кметът на Враца внесе в общинския съвет предложение, което бърка надълбоко в джоба на врачаните и гостите на града. Калин Каменов желае нови цени за вход на най-любимите забележителности в покрайнината, научи организация BulNews. Освен това той предлага да се сложат такси на някои от светините за врачани, а и за всички българи, като връх Околчица и Божия мост, които сега са изцяло безвъзмездни.
В докладната на кмета е препоръчано нарастване на цената на входния билет за пещерата „ Леденика “. Досега визитата в най-емблематичната естествена забележителност край Враца струваше 8 лв.. Сега обаче, в случай че не сте част от проведена група, цената скача на 10 лв..
Другата атракция, която става доста по-солена, е къщата музей на Баба Илийца в село Челопек. Входът й все още е алегоричен, изключително за възпитаници и студенти. В случай, че предлагането на Калин Каменов бъде признато обаче, влизането в дома на дамата, въодушевила Иван Вазов за описа „ Една българка “, ще коства 4-5 лв..
По-високи цени вкарва градоначалникът и за прилагане на градската концертна зала. Каменов стимулира предлагането си с осъществените ремонтни действия и нужните средства за поддръжка.
Нова услуга пък оферират атракционните влакчета на общината. Вече всеки може да ги наеме за маршрут по желание. За това наслаждение обаче цените варират от 80 до 200 лв..
Най-фрапиращото в докладната на Калин Каменов е предлагането за възнаграждение на естествени забележителности и исторически обекти, които за момента са със свободен достъп. Обмислят се такси за визити на лобното място на Христо Ботев – връх Околчица, естествения феномен Божия мост и скалния манастир „ Св. Иван Пусти “. Как тъкмо ще става това, от докладната не излиза наяве.
Предложението е скандално, защото връх Околчица е реликва за българския народ. Всяка година там се събират доста хора от града и района, които желаят да преклонят глава пред паметта на един от най-обичаните български революционери. Божият мост също притегля туристи, пристигнали да се любуват на красивия феномен измежду дивата природа. Друг е въпросът пък какво ще предлага локалната администрация на посетителите за таксата им за вход и дали тези пари ще бъдат вложени в облагородяване на тези места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР