Кметът на Враца Калин Каменов се готви да затвори всички

...
Кметът на Враца Калин Каменов се готви да затвори всички
Коментари Харесай

Извънредно! Кметът на Враца се готви да затвори всички училища заради настъпващия грип

Кметът на Враца Калин Каменов се готви да затвори всички учебни заведения на територията на общината поради настъпващия грип, научи организация BulNews.
Очаква се до края на деня да стане ясно какъв брой са заболелите възпитаници във всяко едно учебно заведение и дали от на следващия ден да не бъдат прекъснати образователните часове.
На територията на региона грипна зараза няма, само че все пак болните в две учебни заведения са надхвърлили 30% и от на следващия ден децата ще са в грипна почивка. От четвъртък се разпускат учениците в Началното учебно заведение „ Иван Вазов “ във Враца и тези от главното учебно заведение в мизийското село Крушовица, където болните са над 40%.
Заболелите деца в другите учебни заведения на територията на община Враца към момента не са минали границата от 30%, с цел да бъдат разпуснати, само че стойностите в множеството са над 20%. Очаква се в близкия час да станат ясни и настоящите числа за болните възпитаници, а от локалната администрация непрестанно наблюдават ситуацията.
Очаква се до края на деня кметът Калин Каменов да реши дали да се възползва от правото си да разгласи почивка. Със своя заповед той може да разпусне учениците до три дни. По-рано денем Каменов показа в персоналния си профил във фейсбук, че получава доста сигнали от хора, които се притесняват от тежките респираторни болести в последните дни и упорстват децата да бъдат пуснати във почивка. „ Според управлението на РЗИ в града няма зараза, само че упорствам всички шефове на образователни заведения да подадат настоящи данни за отсъстващите възпитаници и в околните часове да се вземе решение дали във Враца въпреки всичко не е по-удачно да бъдат прекъснати образователните занимания в края на седмицата или началото на идната. Моето мнение е, че даже превантивно сме длъжни да предпазим децата “, написа кметът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР