Кметът на Враца Калин Каменов публикува позицията си във връзка

...
Кметът на Враца Калин Каменов публикува позицията си във връзка
Коментари Харесай

Калин Каменов: Враца е зелен град и ще остане такъв

Кметът на Враца Калин Каменов разгласява позицията си по отношение на построяването на цех на "Монбат " в регионалния център, като увери, че няма да се допусне произвеждане, което заплашва околната среда и здравето на хората.
Ето цялостния текст на Каменов, оповестен в неговата страница във фейсбук:

"Враца е зелен град и ще остане подобен! Всички израснали с Химко сме изключително чувствителни към тематиката екология. Преди година отхвърлихме предложение за създаване на апаратура за горене на боклуци. Първо се убедихме в сигурността за околната среда при договарянията с двата задгранични вложителя, които към този момент са съвсем подготвени със своите фабрики. Десетки капиталови планове със съмнителна екологична известност бяха осуетени през последните 5 години.
Днес в общността ни тече полемика за бъдещия цех на "Монбат ". Преди всичко би трябвало да получим мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда и специалистите, които ще изготвят Оценка на влияние върху околната среда (ОВОС). Няма да вземаме прочувствени решение на база догадки и подозрения, а ще се доверим на обстоятелства и техническа експертиза.
Поканили сме управлението на "Монбат " да направи презентация на инвестицията си във Враца. Открито пред институциите, медиите и жителите. Ще имат опция да ни убедят, че бизнесът им ще донесе единствено изгоди на Враца и врачани. Това ще се случи незабавно след премахването на рестриктивните мерки за обществени събития, като ще обявим час и място за полемиката най-малко седмица преди събитието.
Няма да позволим във Враца да има произвеждане, което заплашва околната среда и здравето на хората ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР