Кметът на Враца Калин Каменов поднесе цветя пред паметника на

...
Кметът на Враца Калин Каменов поднесе цветя пред паметника на
Коментари Харесай

Враца се преклони пред святото дело на братята Кирил и Методий /снимки/

Кметът на Враца Калин Каменов сервира цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий във връзка 24 май – Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
Своя бездънен реверанс и благодарност към величието и значимостта на делото на двамата равноапостоли насочиха регионалният шеф Малина Николова, ръководителят на Общинския съвет - Нели Стоянова, началникът на Регионалното ръководство на образованието – Галина Евденова, шефът на Регионалната библиотека - Силвия Врачовска, шефът на Регионалния исторически музей – Георги Ганецовски, народни представители, общински съветници, представители на държавни и общински институции, възпитаници и учители, организации и жители.
В празничния ден на откритата сцена зад паметника на Христо Ботев и в парк „ Дъбника “, артисти от Драматично-кукления спектакъл четяха лирика и прозаичност от български създатели.
По мотив 24 май в Регионалния исторически музей са показани изложбите – „ 150 години героизъм и памет” - фотодокументална галерия на Национален природонаучен музей „ Шипка-Бузлуджа” и „ Постъпления във фондовете на РИМ-Враца”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР