Кметът на Враца Калин Каменов откри първата пресконференция по проект

...
Кметът на Враца Калин Каменов откри първата пресконференция по проект
Коментари Харесай

Във Враца повишават качеството на домашния социален патронаж

Кметът на Враца Калин Каменов откри първата конференция по план „ Модернизиране на кухненското съоръжение и обзавеждане на Домашен обществен патронаж – Враца “, чийто бенефициент е община Враца и се извършва от Общинско дружество „ Социални действия “.
Директорът на общественото дружество и началник на плана - Юлия Кръстева, обясни задачите на плана и показа осъществените действия досега.
По плана ще бъде закупено ново кухненско съоръжение и обзавеждане - печка, пасатори, хладилна камера, конвектомат и други, което ще размени амортизираната техника в обществената услуга „ Домашен обществен патронаж “, ще увеличи качеството на предлаганите услуги, ще понижи разноските за ел. сила и ще даде опция за включване на нови консуматори.

Понастоящем, поданици на Община Враца, които употребяват услугите, са 420, като това са възрастни и самотно живеещи, лица с увреждания и уязвими групи от регионалния град, както и от обитаемоте места Нефела, Чирен, Мраморен, Голямо Пещене, Баница, Три кладенци, Девене и Бели извор. Предстои разширение активността на услугата посредством даването й в село Оходен.
Проектът „ Модернизиране на кухненското съоръжение и обзавеждане на Домашен обществен патронаж – Враца “ е на обща стойност 29 995 лева . и се финансира от фонд „ Социална протекция “, като близо 3 000 лева са обезпечени от бюджета на община Враца. Срокът за осъществяване на плана е до 30.11.2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР