Кметът на Враца Калин Каменов обяви обществена поръчка за текущ

...
Кметът на Враца Калин Каменов обяви обществена поръчка за текущ
Коментари Харесай

Врачанските потайности: Калин Каменов се готви да похарчи 2 млн. лева по съмнителен начин

Кметът на Враца Калин Каменов разгласи социална поръчка за настоящ ремонт на обекти от общинската инфраструктура за 2 млн. лв. за идващите 3 години, научи организация BulNews.
В поръчката, която касае най-много идващия кметски мандат, който не е несъмнено, че Каменов ще завоюва, се цели изразходването да много съществени средства за ремонт на здания, които са с нарушена експлоатационна валидност. За кои здания обаче става въпрос в документите не е посочено.
Според експерти оповестяването на една такава процедура е неприемливо, без да се изброят обектите, предмет на публичната поръчка.
Когато се пуска такава за строителство би трябвало да са посочени постройките, които ще се ремонтират, какво ще се прави по тях, какви ще са материалите и редица други детайлности. Всичко това обаче в оповестените документи го няма. Тук идва въпросът дали кметският екип е фактически толкоз незапознат и започва поръчка за милиони без изясненост за плануваните действия или изразът „ грешката е вярна “ е таман на място си?
Единственото, което е посочено е, че ще се правят поправки на „ здания, покриви – плоски и скатни, зидарски работи и преградни вътрешни стени, изолационни работи, дограми, инсталационни работи и други “. Посочено е още, че обсегът и размерът на обособените поръчки, ще зависи от съответната нужда на локалната администрация. Реално фирмата-изпълнител, която ще прибере парите, няма да знае кои обекти ще ремонтира, до момента в който не й бъде изпратено писмо от общината, с което да се конкретизира типа, размера на работата и оптималния период за осъществяване.
В документите е заложено, че ще бъде определен единствено един реализатор, тъй като поръчката не можело да бъде разграничена на обособени позиции, защото това щяло да докара до усложнение с осъществяване и отчитане работите по обекта. Критерият, заложен за избор на компанията реализатор, е оптимално съответствие сред цена и качество.
Финансирането на контракта щяло да става от бюджета на общината и от този на второстепенните разпоредители, които също не са посочени. Ремонтите щели да се правят в идващите 3 години, само че всичко щяло да завърши с изразходването на заложената сума.
Харченето на 2 000 000 национална пара наподобява много подозрително и е извънредно време врачани да се разсънят от дълбокия си зимен сън и да потърсят сметка от градоначалника за лобистките му дейности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР