Кметът на Враца Калин Каменов е внесъл в общинския съвет

...
Кметът на Враца Калин Каменов е внесъл в общинския съвет
Коментари Харесай

Електромобилите ще паркират безплатно на синята зона във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов е внесъл в общинския съвет докладна по отношение на смяна в наредбата за организация на придвижването при краткотрайно платено паркиране, научи BulNews.bg. Изменението планува електрическите автомобили и колите на водородно гориво да стопират гратис в синята зона.
С регистрацията на електрически коли в града зародила нуждата от регламентиране на реда и изискванията, при които този тип транспортни средства да паркират. Кметът предлага това да е гратис в обособените зони за почасово платено паркиране на територията на Враца, след съответно публикуван стикер с оглед стимулиране развиването на екологичния превоз.
В докладната на Каменов е заложено и допълнение на наредбата за синята зона, с който се планува привеждане на същата в сходство с условията на Закона за отбрана на персоналните данни. Стикерите за преференциално паркиране по местоживеене се редактират, с цел да не съдържат персоналните данни и адреса на ползвателя на услугата. Новите талони ще съдържат данни единствено за улицата, за която важи талона, данни за МПС-то и валидността на талона.
Предвижда се също по този начин смяна в териториалния обсег на режима на платено паркиране на бул. „ Христо Ботев “. По постъпило предложение от жители и след изразено позитивно мнение на Комисията по сигурност на придвижването в община Враца е взето решение за смяна на обсега от пресечката с ул. „ Антим I “ до светофарите на кръстовището с бул. „ Мито Орозов “, с оглед възстановяване изискванията за паркиране на жителите.
За използването на промените и допълненията в наредбата не са нужни спомагателни финансови средства от бюджета на община Враца, споделя кметът.
Предлаганият план за изменение и допълнение на наредбата за организация на придвижването при краткотрайно платено паркиране ще се гледа на идващото постоянно съвещание на общинския съвет на 30 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР