Кметът на врачанското с. Добруша Ивайло Илиев да бъде оставен

...
Кметът на врачанското с. Добруша Ивайло Илиев да бъде оставен
Коментари Харесай

Искат постоянно задържане за кмет с наркоплантация

Кметът на врачанското с. Добруша Ивайло Илиев да бъде оставен в ареста с непрекъсната мярка задържане под стража реши районният съд във Враца по искане на прокуратурата. За общинския консултант от Движение за права и свободи в Криводол Ивайло Вълков остава мярката домакински арест. Повдигнатото обвиняване против двамата е за развъждане на канабис.

В началото на октомври те бяха хванати от полицията да прибират годишна продукция от равнища с канабис в землището на Добруша. В наркоплантацията край селото бяха открити 137 стръка канабис, засадени в саксии и кошчета, вкопани в почвата. От тях са конфискувани 76,660 кг зелена листна маса и към 800 грама изсъхнал канабис. В региона бяха открити и конфискувани предмети и химически препарати, употребявани при развъждане на растенията.

Първоначално кметът и общинският консултант бяха арестувани от полицията за 24 часа, а след това пуснати на независимост. Защитниците и на двамата обявиха, че апелират последното решение пред окръжния съд в избрания тридневен период. Според закона наказването за двамата варира от 2 до 5 години отнемане от независимост и санкция от 5 до 10 хиляди лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР