Кметът на Войнягово арестуван с подкуп от 150 леваИскан подкуп

...
Кметът на Войнягово арестуван с подкуп от 150 леваИскан подкуп
Коментари Харесай

Кметът на Войнягово арестуван с подкуп от 150 лева

Кметът на Войнягово задържан с рушвет от 150 леваИскан рушвет за прикриване на противозаконен рандеман на инертни материали е в основата на ареста на кмета на карловското село Войнягово. Досъдебно произвеждане за укривателство за имотна полза следи Районната прокуратура в Карлово по отношение на 24-годишния Тодор Танковски, който през вчерашния ден беше арестуван за 24 часа.
Делото е формирано по сигнал на очевидец, който е декларирал, че младият кмет е изискал сума в размер на 150 лв., с цел да помогне на разположение, което е разследвано за противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на Войнягово.
Уговорката е парите да се предадат от очевидеца на Танковски през вчерашния ден на паркинг в центъра на Карлово. Веднага след срещата сред двамата управляваният от кмета на Войнягово автомобил бил спрян за инспекция и при осъщественото претършуване била открита сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лв.. Той декларирал, че сумата е за потребностите на кметство Войнягово. Иззет е имобилния телефон на Танковски, от който се е водела връзката сред лицата.
Предстои на кмета на карловското село да му бъде повдигнато обвиняване. Ако виновността му бъде потвърдена, го грози затвор до 5 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР